На прохода Шипка вали сняг, а температурата е минус 3

...
 На прохода Шипка вали сняг, а температурата е минус 3
Коментари Харесай

Зимата се върна: Сняг вали на прохода Шипка, на връх Ботев и на Черни връх има мъгла и много силен вятър

 На прохода " Шипка " вали сняг, а температурата е минус 3 градуса, заяви дежурният в Областното пътно ръководство - Стара Загора, представен от Българска национална телевизия. Той уточни, че видимостта е добра и пътната настилка се почиства от една машина.
 
На другия старопланински проход в област Стара Загора - " Хаинбоаз ", също вали, само че влажен сняг, защото температурата е плюс 5 градуса.
 
В цялата територия, обслужвана от ОУП-Стара Загора, видимостта е добра и няма въведени спомагателни ограничавания.
 
На връх Ботев в Стара планина и на Черни връх във Витоша има мъгла и доста мощен вятър. Това оповестиха от Планинската избавителна работа. Спасителите предизвестиха туристите да не подхващат преходи на тези места поради времето.
 
Лифтовите уреди в планинските курорти работят и пистите са обработени. През миналото денонощие няма регистрирани произшествия с туристи.
 
Според прогнозата за времето през днешния ден над планините ще бъде облачно с превалявания най-вече от сняг, над 1700 м ще се образува нова снежна завивка. След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността над масивите от Западна България ще се раздра до най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 1°, на 2000 м - към минус 5°.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР